Aprašymas
Natūraliai džiovintos slyvos:
Kilmė: Uzbekija
Energinė ir maistinė vertė 100 g:
237 kcal/1007 kJ,
riebalų 0,1 g,
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g,
angliavandenių 55.8 g,
iš kurių cukrų 47,9 g,
baltymų 2,6 g,
druskos 0,12 g.
Džiovintose slyvose gausu tiek tirpiųjų maistinių skaidulų, kurios mažina „blogojo“ cholesterolio lygį kraujyje, tiek netirpiųjų (gerina žarnyno peristaltiką).
Džiovintos slyvos saugo dantų emalį nuo pažeidimų, jį stiprina, užkerta kelią ėduonies atsiradimui.
Pasižymi gana stipriu antibakteriniu poveikiu.
Didina darbingumą, palaiko gerą organizmo tonusą.
Reguliuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme.
Jaunina ir gerina visų vidaus organų būklę.
Padeda nuo vidurių užkietėjimo, šalina šlakus (trumpai tariant, valo organizmą)
Atgaivina veido odą.
Padeda kovoti su anemija ir avitaminoze.
Užkerta kelią onkologinėms ligoms.
Sudedamosios dalys: slyvos, saulėgrąžų aliejus, konservantas kalio sorbatas (E202). Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje.