Aprašymas
Makadamijos riešutai:
Kilmės šalis: Kenija
Kalorijos (kcal) 718
Lipidai 76 g
Sotieji riebalai 12 g
Polinesotieji riebalai 1,5 g
Mononesotieji riebalai 59 g
Cholesterolis 0 mg
Natris 5 mg
Kalis 368 mg
Angliavandeniai 14 g
Maistinės skaidulos 9 g
Cukrus 4,6 g
Baltymai 8 g
Makadamijose santykinai nedaug baltymų, tačiau jos pasižymi maistinių skaidulų gausa. Taip pat nuolat užkandžiaujantys makadamijų riešutais organizmą pasotina vitaminais ir mineralais: manganu, magniu, geležimi, fosforu, selenu; selenas – svarbus antioksidantas ir mineralas, atsakingas už sklandų širdies darbą. Makadamijose yra B1, B3 ir B6, C ir kitų vitaminų. B grupės vitaminai gyvybiškai svarbūs medžiagų apykaitai ir nervų sistemai.
Makadamijose nėra gliuteno, todėl riešutus drąsiai gali vartoti visi, netoleruojantys šios medžiagos. Visomis minėtomis savybėmis pasižymi tik nekepinti, nesūdyti, ekologiški, žali makadamijų riešutai.